ОБНОВЕНИ И ДОБАВЕНИ НОВИ ПРАВИЛА НА 12.02.2019 г.

В никакъв случай, под никакъв предлог не копирайте вече съществуващи имена умишлено със заместване на а и е, тези цигански номера ги знае всеки.


Не си правете нови профили, когато Вашият профил е бил заглушен - това не води до нищо добро, а само и единствено до бан или изтриване на профилите, включително и вече съществуващ такъв.


Глобална политика в мрежата

1.1. По възможност избягвайте обмяната на телефонни номера и споделянето на всякаква лична информация за Вас като цяло в този чат. Наглеци всякакви. Администрацията не носи отговорност за подобни действия, в случай на злоупотреба. Всички сигнали обаче, изпратени до администрацията на чата за евентуална злоупотреба или нарушение на законите на Република България ще бъдат препращани към съответните служби.


1.2. Двойните профили в този чат са абсолютно забранени и подлежат на директен бан и ограничаване от чата за всеки следващ профил. Ако имате проблем с логването в системата, моля използвайте опцията за "Забравена парола" или пишете на администратора за помощ на електронна поща: webmaster@chatclub.bg


1.3. Приемате, че вашите: IP адрес, електронна поща и кукита, ще бъдат записани от съображения за сигурност.


1.4. Забранява се крайно обидното поведение спрямо останалите потребители.

1.5. Забранява се крайно расисткото поведение спрямо останалите потребители. Политическите въпроси тук са забранени и не се толерират.

1.6. Изрично се забранява писането на всяка дума с главна буква и писането изцяло с главни букви, това се счита за викане.

1.7. Забранява се използването на CLONES/DRONES/SOCK4,5 и всякакви подобни приложения или програми, които компрометират реалния трафик.

1.8. Забранява се всякакъв вид INVITE/SPAM/NOTICE за други мрежи или сървъри.

1.9. Забраняват се всякакъв вид скриптове и похвати за масов INVITE/SPAM за канали, сървъри или уебчатове включително вътрешни за мрежата.

1.10. Официалният език на този чат е български, изписан на кирилица (изключения се допускат само ако е наложително описанието на техническа информация, линкове или др.) Коментарите, които нарушават правилото, ще бъдат изтривани.


1.11. Спазвайте добрия тон и уважавайте другите потребители. Обиди и лични нападки не се толерират и ще бъдат изтривани


1.12. Пишете писанията си на български език. Избягвайте заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и др. с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата


1.13. Не трябва да забравяте, че тук влизат и деца. Абсолютно забранено е публикуването на:


...обекти на авторското право, когато нямате разрешение за публикация;
...детска порнография (включително и когато лицата изглеждат непълнолетни);
...материали, свързани със сексуален тормоз, насилие и други престъпления;
...материали, свързани с малтретиране и изтезаване на лица без тяхното съгласие;
...материали, които документират действителни убийства, отвличания и др. престъпления;
...материали, които насаждат нетърпимост, фашистки идеи и дискриминация;
...материали, които насаждат неприязън към хора с увреждания, включително и такива, които се подиграват умишлено;
...материали, които съдържат лични данни на други лица без тяхното изрично съгласие.


1.14. Забранена е търговската реклама по какъвто и да било начин в коментарите, личната информация или аватара на потребителя, освен с изричното разрешение на Администрацията на чата.


1.15. Потребители, които се опитват да подклаждат спорове, караници и насаждат неприязън към потребител, подлежат на директен бан. Същото правило важи и за потребители, които открито обиждат или изказват нецензурни думи към потребител/модератор/администратор на чата. Наказанията по тази точка ще бъдат изпълнявани директно, без предупреждение


1.16. Уважението между потребителите, модераторите и администраторите е едно от най-важните неща в чата! Дръжте се като равен с другите, без значение възрастта и мястото, което заемате в чата


2. Кодекс на поведение на модераторите и администраторите

Всеки един модератор и администратор е длъжен да спазва този етичен кодекс и НЯМА право да:

2.1. трие или заглушава потребител/и умишлено поради личен конфликт или неприязън.


2.2. ...се заяжда с потребител/и спрямо това каква религия изповядва, какво потребителско използва или на години и от какъв пол е, същото важи и за обикновените потребители. Всички тук сме равни.


2.3. провокира потребител/и умишлено.


2.4. се възползва и да изнася информация от администраторската стая, както и да редактира потребителски профили без съгласието на определения собственик на профила. Това включва потребителско име, аватар, цвят и други.


2.5. Използва вулгарни думи под какъвто и да е предпог.


3. Правила за потребителските акаунти

3.1. Абсолютно забранено е предоставянето на акаунти на втори лица без изричното уведомение на Owner. Модераторските и администраторсите акаунти са с абсолютна забрана. Използват се само от лицата, на които са предоставени съответните права.


3.2. Когато виждате, че друг потребител нарушава правилата на чата, но няма никого от екипа на линия, моля не отвръщайте на нападките. В чата има вградена система за докладване на коментари, които смятате, че нарушават правилата. Просто докладвайте коментара и, ако администрацията сметне, че написаното нарушава правилата ще бъдат предприети действия. В никакъв случай не отвръщайте на обиди, нападки или нещо подобно, защото може да получите наказание.


4. Модерация и наказания

Модерацията в чата се извършва само и единствено от оторизираните за целта лица, като под "модерация" се разбират конкретни действия, имащи за цел да запазят добрия и конструктивен тон в чата. Обект на модерация са всички материали, които се намират на територията на чата, освен ако изрично не е упоменато друго. При допуснати нарушения на гореописаните правила или друг административен документ на чата, Администрацията може да наложи една или повече от следните санкции, като последователността на изброяване не представлява последователност на действията.


*ограничаване на възможността за изпращане на лични съобщения; *временно деактивиране на потребителския акаунт;

*окончателно деактивиране/изтриване на акаунта със забрана за повторна регистрация.